Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-29@03:13:58 GMT

غرب آسیا در دوران پساداعش

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۰۵۶۵۷

غرب آسیا در دوران پساداعش

در سال 2006 وقتی خبرنگاری از کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه وقت امریکا درباره حملات رژیم صهیونیستی به لبنان و کشتار غیر نظامیان سوال کرد، وی پاسخی وقیحانه داد، او درد و رنج مردم بی دفاع لبنان در برابر حملات وحشیانه اسرائیل را به درد و خونریزی تولد خاورمیانه جدید تشبیه کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ بعدها جزئیات بیشتری از طرح خاورمیانه جدید منتشر شد طرحی که با هدف تضمین امنیت و حفظ دست برتر اسرائیل در منطقه طراحی شده بود طرحی که بعدها سید حسن نصرالله بعد از شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه گفت :"دوران شکست ها به پایان رسیده و دوران پیروزی برای ملتهای منطقه آغاز شده است ، ملت های منطقه ترسیم کننده نقشه جدید خاورمیانه هستند، خاورمیانه ای که آمریکا و رژیم صهیونیستی در ان نقشی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"
در بخش سوم و پایانی گزارش داعش؛ از پیدایش تا فرسایش به نقش این گروه تکفیری تروریستی در اجرای طرح خاورمیانه جدید می پردازیم طرحی که با جنگ 33 روزه در سال 2006 در منطقه کلید خورد و با شکست صهیونیستها در این جنگ ،داعش جایگزین ان شد.

داعش خطری تاریخی برای منطقه
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در سال 94 در مراسم سالگرد ازادسازی جنوب لبنان در تشریح وضعیت داعش و رویکرد این گروه تروریستی تکفیری می گوید :" تاریخ دوباره با عناوین جدیدی تکرار می شود. طرحی که کشورها و، ملت ها ،جوامع و ارتش های منطقه را تهدید می کند، طرح تکفیری و سربریدن و وحشی گری است که شاهد آن هستیم. "
وی خاطرنشان می کند:"ما اکنون با پروژه ای مواجه هستیم که عملا در حال اجرا شدن است ، (داعش) در چارچوب این طرح، خون می ریزد، ویران می کند، می کشد، تجاوز می کند، به کنیزی می برد و سر می برد. "
سید حسن نصر الله جنگ با داعش و رژیم صهیونیستی را دو روی یک سکه جنگ می داند و می افزاید:" ما امروز مجبور هستیم در دو جبهه باشیم. ما نباید از این دو جبهه غافل باشیم و معرکه را در یکی از جبهات خالی کنیم زیرا این دو جبهه مکمل یکدیگرند. بلکه هر دو جبهه در اهداف یکی هستند. ما عرصه را خالی نمی کنیم و به تلاش خود به طور جدی برای حضور در دو عرصه ادامه می دهیم.
دبیرکل حز ب الله لبنان تاکید می کند :" نبرد کنونی بسیار بزرگتر و خطرناک تر و سخت تر است. زیرا در داخل خانه صورت می گیرد. کسی که می خواهد از موجودیت ، بقا ، هستی ، کرامت ، شرف ، آبرو و وطن خود دفاع کند باید برای قربانی دادن آماده باشد و قربانی بدهد. "

نقشه جدید خاورمیانه
سال هاست که ایالات متحده و کشورهای بلوک غرب در تدارک ساخت یک نظم جدید در خاورمیانه هستند، آنچه از آن به خاورمیانه جدید یاد می شود. در مقابل «جمهوری اسلامی ایران» بر مبنای انباشت قدرت نرم خود در محیط پیرامونی استراتژیکش و تبدیل آن به داشته های سخت افزاری و نرم افزاری؛ در حال ساخت نظم دیگری است. نظمی که انقلاب اسلامی به محوریت ایران در پی آن است، در برابر نظم آمریکایی و بعنوان یک ضد نظم برای آن متصور است.
نقطه عطف تقابل این دو نظم در جریان «جنگ 33 روزه لبنان» شکل گرفت، آنجا قرار بود با حمله رژیم صهیونیستی به لبنان و حذف «حزب الله»؛ موضوع فلسطین برای همیشه و بصورت پلکانی حل و فصل شود.
این طرح را استراتژیست های غرب،"تولد خاورمیانه جدید" نامیدند و متعاقباً از جامعه بین الملل خواستند که برای تولد نظم جدید؛ لاجرم درد آن را تحمل کنند.
با شکست عملیات نظامی اسرائیل، «هنری کیسینجر» زنجیره ای را تصویر کرد که معتقد بود تا زمانی که «حزب الله» قدرت خود را حفظ کرده، حل مسئله فلسطین امکان پذیر نیست؛ چه از طریق صلح، چه از طریق جنگ. او معتقد بود که برای زمین گیر کردن «حزب الله»، باید ابتدا مسیر ارتباطی آن با ایران و جاده اصلی ترانزیت لجسیتک لبنان- ایران از کار انداخته شود. جاده اصلی از حمص سوریه می گذشت. شاید بتوان نام آن را طرح "حذف حلقه ها" نامید.
از زمانی که جنگ نیابتی برای خارج کردن سوریه از حلقه مقاومت شروع شد تا بحال به نتیجه نرسیده و بیشتر از اینکه پیروز به نظر برسد، شکست خورده به نظر می رسد. نتیجه اینکه اکنون، آمریکا قصد دارد که جاده اصلی ارتباط لجستیک ایران- سوریه را که از شمال عراق می گذرد از کار بیندازد، زیرا از نتیجه بخشی تمرکز عملیات در سوریه ناامید شده است.
ایده ها و طرح های راهبردی، از زمانی که اولین بار به زبان می آیند تا اجراء و سپس بعد بازخوردگیری ها از چگونگی اجراء؛ تغییر می یابند و بنابر شرایط محیطی، تکمیل و متحول می شوند. بنابر این، پروژه ای که حذف فلسطین را بواسطه حذف «حزب الله» از طریق حذف سوریه دنبال می کرد به حذف فلسطین؛ از طریق حذف «حزب الله» بواسطه حذف سوریه از طریق حذف عراق تغییر یافت.
امروز اغلب استراتژیست ها، چه در ایران و چه در آمریکا و حتی در کشورهای عربی بطور متداول از یک مفهوم صحبت می کنند: "دوره گذار خاورمیانه"؛ چیزی که غربی ها آن را:
"Middle East Transition" می نامند ، تقریباً همه می دانیم که در انتظار یک نظم جدید هستیم، نظمی که چگونگی آن به سرنوشت تقابل نظم آمریکایی خاورمیانه و نظم ایرانی آن وابسته است. جنگی که شما می بینید، جنگ نظم هاست، اینکه سرانجام چه کسی می تواند، نظم مورد نظر خود را در منطقه حاکم کند؛ او هر کسی که هست، حاکم بلامنازع غرب آسیا در فردا روزی است که جنگ به نفعش به پایان رسیده است.
چیزی از بحرانی شدن اوضاع در عراق نگذشته بود که یک اندیشکده آمریکایی نوشت: عراق دیگر یک کشور یکپارچه نیست. «روزنامه تایمز اسرائیل» نیز به نقل از «اوفرا بنجیو» - متخصص امور عراق در دانشگاه تل آویو- نوشت: "واشنگتن باید این تصور را فراموش کند که می تواند عراق را دوباره یکپارچه کند. عراق بعنوان یک کشور متحد برای همیشه از بین رفته است"
البته به نظر نمی رسد که آمریکا هم خواهان یکپارچه سازی عراق باشد، حداقل نه تا زمانی که ایران نفوذش در عراق را برای پیشبرد آرمان مسلمانان؛ یعنی آزادسازی فلسطین حفظ کرده است و قضیه فقط به تجزیه عراق هم مربوط نمی شد، قضیه این است که بعد از تجزیه باید یک قدرت جایگزین، حکومت را در این مناطق بدست گیرد.این حکومت نوپا نباید در یک منطقه سرزمینی طوری جای بگیرد که امکان محاصره آن فراهم شود و باید این امکان را داشته باشد که با دنیای خارج ارتباط بگیرد؛ این ضامن حیات آن است تا وقتی که نیاز است. چه کسی برای این کار انتخاب شده و بهترین گزینه است: "خلافت اسلامی عراق و شام".
بلوک غرب می خواست ، خاورمیانه برای یک مدت هدفمند در "گرداب بی نظمی" غرق شود.
«مجله فارین افرز» که ارگان مطبوعاتی «شورای روابط خارجی» (CFR) است، گزارش را با عنوان:"عصر بی نظمی"؛منتشر کرد ، آیا این می تواند تصادفی باشد؟ این بی نظمی در راستای تضعیف نظم بومی است که ایران و دیگر ملل مسلمان منطقه در حال پیشبرد آن هستند، اینکه مدل به قدرت رسیدن مهره ها در منطقه چگونه باشد نه اینکه مهره ها چه کسانی باشند.
در این بین وظیفه خلافت تروریستی عراق و شام چیست؟ این سازمان وظیفه دارد که رسیدن به این نظم جدید را به یک رؤیا و افسانه سال های دور و یک طرح انتزاعی تبدیل کند. بنابر این، سازمان تروریستی تکفیری ها احتیاج دارد که دامنه استقرار نظامی- سیاسی خویش را تا نقطه ای که به شاخ آفریقا وصل شود؛ امتداد دهد زیرا این بهترین و سریع ترین راه برای جذب نیرو و لجستیک است.
اگر تکفیری ها به بخشی از عراق و بخشی از سوریه محدود شوند، میدان بازی تغییری با روزی نکرده که فقط در بخشی از سوریه بودند. آن زمان، نیروهای محور مقاومت بواسطه یک گازانبر شامل عراق و لبنان آنها را تحت فشار گذاشتند . بهترین راه برای مبارزه با نیروهای مقاومت استفاده از تجهیز نیرو از آفریقای فقیر و اخوانی زده است.

داعش مسئول پیاده سازی نقشه خاورمیانه جدید
روزنامه نیویورک تایمز" در گزارشی به تشریح نقشه جدید خاورمیانه می پردازد که طبق ان از تقسیم 5 کشور در خاورمیانه 14 کشور جدید برپایه تقسیم بندی های قومی و مذهبی ایجاد شود .براساس این تقسیم بندی قرار بود سوریه به سه ایالت کوچک تقسیم شود ،یک دولت علوی در طول مسیر ساحلی از مرز لبنان با سوریه تا بندر لازقیه امتداد می یافت ،یک دولت در کردستان که از ادغام بخشهای کرد نشین این کشور با کردستان عراق قرار بود شکل بگیردو سومین دولت هم یک دولت سنی است که از ادغام با مناطق سنی نشین عراق تشکیل می شود.
براساس این طر ح عربستان هم به پنج کشور در قالب سه دولت کوچک در مکه ، مدینه و یک دولت کوچک در جنوب این کشور و یک دولت بزرگ در مرکز تحت عنوان وهابستان تقسیم می شود ، طبق این نقشه طراحی شده این احتمال هم وجود دارد که بخش جنوبی یمن که سواحل این کشور در دریای سرخ و گذرگاه های استراتژیک این کشور است به عربستان ملحق شود .
اختلافات قبیله ای و مذهبی عربستان و همچنین مشکلاتی که در انتقال پادشاهی به شاهزادگان بعدی این کشور وجود دارد بخشی از علل این تجزیه است .
اما سومین کشوری که طبق این نقشه تجزیه خواهد شد لیبی است ، این کشور به دو دولت تقسیم می شود بخشی شامل طرابلس و برقه و بخشی دیگر بعد از اتمام درگیری های فرقه ای در جنوب غرب لیبی تشکیل خواهد شد.
عراق نیز به چهار دولت مستقل تقسیم می شود بخشی درشمال که از ادغام کردستان عراق و کردستان سوریه شکل میگیرد، بخشی در مرکز تحت نفوذ اهل سنت و بخشی هم در جنوب متشکل از مناطق شیعه نشین خواهد بود. اما در این تقسیم بندی جدید یمن هم به دو بخش یمن شمالی و یمن جنوبی تقسیم خواهد شد.
این نقشه جدید تغییرات استرتژیکی در معادلات منطقه ترسیم خواهد کرد که زمینه را برای ایجاد گروهها و متحدان جدید امنیتی و اقتصادی جهان رقم خواهد زد ، اردن، مصر و اسرائیل تغییر نخواهند کرد ضمن اینکه در این نقشه جدید هیچ اشاره ای به دولت مستقل فسلطینی در خاورمیانه نشده است.
با در کنار هم قرار دادن این نقشه جدید برای خاورمیانه و حوزه های نفوذ و درگیری گروه تروریستی داعش نقش انکارناپذیر این گروه در تغییر جغرافیای منطقه به عینه مشاهده می شود .

سناریوی آمریکایی
اینکه روند تحولات چگونه طی شود مشخص نیست امابا در کنار هم قرار دادن تحولات می توان سناریوی احتمالی برای پروژه آمریکا- انگلیس- اسرائیل را ترسیم کرد:
اول- ایجاد سازمان بی نظم کننده
منظور از این سازمان، همان سازمان تکفیری های تروریست است که به دست سازمان های اطلاعاتی غرب و حکام خلیج فارس به یک سازمان مبدل شده است.

دوم- ایجاد بی نظمی منطقه ای
سازمان بی نظم کننده، وظیفه دارد که صحنه نبرد هر دو نظم را به شکلی ظریف مخدوش کند؛ طوری که نمای بازی عوض شود. این یک عملیات روانی برای به اشتباه انداختن تصمیم گیران و تصمیم سازان منطقه ای بویژه ایران و همچنین جهت به اشتباه انداختن افکار عمومی جهانی است. آمریکا باید دلیل بازی (نبرد) را یک بار دیگر گم کند.
وقتی بی نظمی بوجود آمد و قدرت خود را به رخ کشید، حامیان خود را بیش از پیش جلب خواهد کرد؛ آنهایی که از حضور بی نظمی می توانند سودهایی ببرند. نباید فراموش کرد که از وقتی جنگ در سوریه شروع شد، علیرغم اینکه تروریست های مسلح در سوریه هر روز تلفات بیشتر دادند اما بر حجم آنها افزوده شده است.
برخی کارشناسان، مجموع کل تروریست های (داعش، النصره، اخوانی های تکفیری، ارتش آزاد سوریه، بعث عراق و ...) را که در دوره ناآرامی های منطقه درگیر بودند 120 تا 150 هزار نفر تخمین می زنند که از 86 کشور جهان به سوریه و لبنان اعزام شده بودند بنابراین وقتی آنها از این معرکه سود می برند، چه دلیلی دارد مابقی جوانان بیکاری که تحت تبلیغات علمای تکفیری هستند از این معرکه چشم بپوشند. هر چه باشد از بیکاری، یک دورنمای مبهم درباره آینده زندگی شان و ناامیدی بهتر است.

سوم- تثبیت بی نظمی
وقتی سازمان بی نظم کننده به اندازه کافی فربه و مقتدر شد، خود بدنبال جایی برای تثبیت موقعیت خویش خواهد گشت، یک پایگاه استقرار و امن برای تشکیل حکومت. به محض اینکه سازمان بی نظم کننده به سرزمین های قابل توجهی برای استقرار دست یافت که در آنجا بطور کامل محاصره نشده باشد و امکان ارتباط با جهان بیرون را داشته باشد؛ بی نظمی به اوج رسیده است. در این صورت، رسانه های غالب جهانی القاء می کنند که بی نظمی موجود هم در برابر نظم مورد نظر ایران قرار دارد و هم در برابر نظم مورد نظر آمریکا.

چهارم- ورود عامل ضدبی نظمی
کلونی دستگاه های اطلاعاتی غرب و حکام خلیج فارس به استمرار حمایت پنهان از سازمان بی نظمی و تعلل در برخورد آشکار با این سازمان ادامه خواهند تا به تثبیت بیشتر بی نظمی و بحرانی شدن وضعیت برای نظم مورد نظر و بومی محور مقاومت بینجامد. در اینصورت، یا ایران و محور مقاومت موفق خواهند شد که به تنهایی و مستقلاً بی نظمی را محو کنند یا مجبور می شوند برای حذف بی نظمی که علیه نظم مورد نظرشان است؛ از حامی بی نظمی درخواست همکاری کنند.
در این حالت، آمریکا و شرکایش برای مشارکت در مدیریت بی نظمی با ایران و محور مقاومت، درخواست خواهند کرد که در نظم آینده خاورمیانه؛ قدرت با چانه زنی بیشتر به نفع آمریکا و شرکایش تقسیم شود. اینجا منظور جابجایی مهره ها نیست، مدل به قدرت رسیدن مهره هاست که ارزش راهبردی دارد.

تغییر تاکتیک با حفظ راهبردها
حالا این سناریو با مقاومت ملت های منطقه عملا شکست خورده یا دست کم داعش دیگر نقشی در ان نخواهد داشت ، امروز جریان عبری – عربی با تغییر تاکتیک اهداف را دنبال می کنند. دو کشور ویران عراق و سوریه با مردمی خسته از جنگ در مرحله ای دشوارتر از گذشته هستند مرحله ای که مقابله با ان دست کمی از ایستادگی در میدان نبرد ندارد انها باید با فتنه های جدیدی مقابله کنندکه وحدت و یکپارچگی انان هدف گرفته است.
یکی نشانه های بارز آن ادعاهای تجزیه طلبانه اقلیم کردستان عراق بود ادعایی که در بحبوحه پیروزی های میدانی مقاومت و ارتش عراق در برابر داعش در مناطق مختلف عراق مطرح شد و تنها حامی ان رژیم صهیونیستی بود که البته این حربه با هوشیاری کشورهای منطقه فعلا ناکام مانده است ،اما همه پرسی استقلال فقط با حمایت رژیم صهیونیستی برگزار شد و در اجرای نتایج آن ناکام ماند و این مسئله همچون چوب لای زخم باقی ماند تا در زمان مناسب از ان بهره برداری شود.
جریان عبری – عربی در گام بعدی درصدد بحران افرینی در لبنان است. وادار کردن سعد حریری به استعفا اغاز این بحران افرینی است تا از حزب الله به عنوان نوک پیکان مقابله با فتنه شام انتقام بگیرند رویکردی که تثبیت بی نظمی در منطقه از دیگر اهداف ان است حالا این رویدادها را در کنار تحولات داخلی عربستان و بازداشت های گسترده اخیر شاهزادگان این کشور به بهانه مبارزه با فساد و متهم کردن ایران به حمایت از حوثی های یمن در حمله موشکی به فرودگاهی در ریاض را کنار یکدیگر بگذارید.
نتیجه مشخص است پازلهای نقشه خاورمیانه جدید در حال تکمیل است فقط بازیگران تکمیل این پازل با مقاومت ملت های منطقه تغییر کرده اند .
سی‌ان‌ان، رویترز و نیویورک‌تایمز سه رسانه معتبر غربی با بررسی سه نشانه، از تحولی بزرگ در خاورمیانه خبر می‌دهند. سی‌ان‌ان این سه نشانه را که از غروب جمعه گذشته تا شنبه‌شب در منطقه به‌وقوع پیوسته است، به‌عنوان 24 ساعت شگفت‌انگیز نام می‌برد. این تحولات عبارتند از: استعفای سعدحریری نخست‌وزیر لبنان، پرتاب موشک به قلب ریاض و بازداشت‌های فله‌ای در عربستان.
به اعتقاد فواز جرجیس، استاد مدرسه اقتصادی لندن این 24 ساعت شگفت‌انگیز ممکن است آینده خاورمیانه را رقم بزند و حتی نظم جدیدی از دل آن بیرون آید. خاورمیانه در دوران پساداعش وارد فاز تازه‌ای از بحران خواهد شد. تشدید جنگ‌های نیابتی یا احتمال درگیری مستقیم نظامی میان برخی طرف‌ها از سناریوهای پیش‌رو است.
نویسنده:محمد رضا طلاجوران

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۰۵۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، «محمد الصحاف» سخنگوی جنبش حقوقی مردمی عراق تاکید کرد طرف آمریکا از گروهک‌های تروریستی برای تضمین منافع خود در عراق حمایت می‌کند.

وی در ادامه افزود: آمریکا از هر راهی که شده تلاش می‌کند از باقی مانده تشکیلات تروریستی داعش در عراق به عنوان بهانه‌ای برای طولانی کردن حضور خود در این کشور محافظت کند.

الصحاف اضافه کرد: موضع آمریکا، تداوم حضور نظامی در عراق برای تضمین منافع خود در این کشور و منطقه به ویژه خلیج فارس است.

وی بیان کرد: حضور آمریکا در عراق غیر قانونی بوده و باید از طریق کانال‌های قانونی و دیپلماتیک بر اساس یک جدول زمانی مشخص به پایان برسد.

هادی قبیسی نویسنده و تحلیلگر سیاسی لبنانی روز گذشته تاکید کرد که آمریکا برای احیا و فعال سازی گروهک‌های تکفیری با هدف باقی ماندن در منطقه تلاش می‌کند.

وی افزود: این کشور از داعشی ها در تونس برای منفجر کردن مسجدهای شیعیان در کویت استفاده کرد. آمریکایی‌ها همچنین از عناصر داعشی در سوریه به نفع خود استفاده کردند.

قبیسی اضافه کرد: آمریکا به خوبی از شکست راهبرد خود در جنگ غزه و پیشروی‌های محور مقاومت در منطقه از طریق هدف گرفتن مستقیم رژیم صهیونیستی خبر دارد. این کشور می‌داند که حساسیت‌های مذهبی و فرهنگی در جهان اسلام به دلیل همبستگی میان گروه‌های مختلف حول محور حمایت از مقاومت فلسطین کمرنگ شده است.

کد خبر 6090762

دیگر خبرها

  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • حمله موشکی به میدان گازی سلیمانیه و توقف کار پمپ بنزین‌ها
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • افغانستان و قرقیزستان در شانس مجدد جام جهانی
  • سفیر پاکستان: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو